Behandelingen

Lu Jong

De Lu Jong yoga vindt ongeveer 8000 jaar geleden zijn oorsprong in Tibet. Via de overdrachtslijn van Lama Tulku Lobsang is deze yoga naar het westen gekomen.

Tulku Lobsang is een Tibetaanse lama en arts, geboren in Amdo, Oost-Tibet. Zijn hoofdkantoor Nangten Menlang is gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Doel van deze organisatie is het behoud en onderwijs van de Tibetaanse medische wetenschap en de Boeddhistische kennis. Hij reist jaarlijks de wereld rond om workshops, retraites en opleidingen te geven.

Lu Jong yoga is een combinatie van vorm, beweging en ademhaling ter bevordering van gezondheid en geluk. Doordat de bewegingen redelijk eenvoudig zijn, zijn ze door iedereen uit te voeren. Het maakt niet uit of je lenig bent, Lu Jong past bij ieder lichaam, jong of oud. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar blokkades zitten. Deze blokkades worden zachtjes losgemaakt. Denk hierbij aan de rug, schouders of bepaalde organen. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen en bewust leven.

De essentie is om de harmonie tussen het lichaam en de geest te behouden. In het Tibetaanse boeddhisme heeft men groot respect voor en verbinding met de natuur en zijn elementen: ruimte, aarde, wind vuur en water. Deze elementen zijn niet alleen aanwezig in de natuur maar ook in ons lichaam en onze geest. We leren onszelf kennen en balanceren: om een voorbeeld te noemen: heb jij te weinig vuur en ben je futloos of heb je te veel vuur zodat je opgebrand raakt?
Delen:

"De sneeuwgans hoeft zich niet te wassen om wit te zijn. Evenmin hoef jij iets te doen behalve jezelf te zijn."

Contact
Gele Keizer
Marianne Hordijk

Hogerzeil 21
Krimpen aan de Lek
06-14 99 74 78
info@gelekeizer.nl
© 2020 Gele Keizer Shiatsu massagepraktijk Krimpenerwaard